House of the Year Judges 2013

The judges said “This incredibly successful renovation was made even more of a success given the level of difficulty and challenges which arose during the build.
   
A large amount of structural work was required, including undermining, underpinning and tunneling under the building - further complicated by the proximity of the neighbouring properties.
     
Completed while sitting on temporary piles seven metres off the ground, the home is finished with recycled timber floors throughout and a paneled ceiling through the kitchen and living area.  Where possible original features have been restored and retained, as well as adding custom-made window sills, colonial skirting and architraves.
   
The result is a beautiful home which retains all of its turn of the century character, whilst cleverly incorporating modern technology conducive to this century’s lifestyles.
   
This is a wonderful achievement and a lesson in renovations by a fantastic builder.”